wtorek, 29 października 2013

Gulasz z kurczakiem w stylu meksykańskim

Witajcie!
Wracam po długiej przerwie. Mam nadzieję teraz częściej zamieszczać nowe przepisy, kilka już czeka w kolejce:) Dziś coś co zawładnęło podniebieniem mojego męża:) Danie banalnie proste, ekspresowe w przyrządzeniu, a w dodatku pyszne:)



Składniki:   (na 4 porcje)
  • 430 g filetu z piersi kurczaka
  • 1-2 pory
  • puszka czerwonej fasoli
  • 2 czubate łyżeczki przyprawy do gyrosa
  • 500 g ketchupu
  • 1 opakowanie Tortilla wraps
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1/4 główki salaty lodowej
Sposób przygotowania:
  1. Mięso myjemy i osuszamy, kroimy na kawałki, obficie posypujemy przyprawą do gyrosa. Pory oczyszczamy, kroimy na plastry, fasolę odsączamy z zalewy.
  2. W garnku rozgrzewamy olej, smażymy mięso, dodajemy pory i smażymy chwilę razem. Następnie wrzucamy fasolę, wlewamy ketchup i 2/3 szklanki wody. Gotujemy przez 10 minut.
  3. Placki kroimy na trójkąty, układamy na blasze, rumienimy przez kilka minut w piekarniku nagrzanym do około 190 stopni C. 
  4. Gulasz przekładamy do miseczek, posypujemy drobno pokrojoną sałatą lodową. Podajemy z chipsami z tortilli.
Prawda, że ekspresowe danie? Polecam do wypróbowania:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz