Witajcie!
Wracam po długiej przerwie. Mam nadzieję teraz częściej zamieszczać nowe przepisy, kilka już czeka w kolejce:) Dziś coś co zawładnęło podniebieniem mojego męża:) Danie banalnie proste, ekspresowe w przyrządzeniu, a w dodatku pyszne:)
Składniki: (na 4 porcje)
- 430 g filetu z piersi kurczaka
- 1-2 pory
- puszka czerwonej fasoli
- 2 czubate łyżeczki przyprawy do gyrosa
- 500 g ketchupu
- 1 opakowanie Tortilla wraps
- 2-3 łyżki oleju
- 1/4 główki salaty lodowej
Sposób przygotowania:
- Mięso myjemy i osuszamy, kroimy na kawałki, obficie posypujemy przyprawą do gyrosa. Pory oczyszczamy, kroimy na plastry, fasolę odsączamy z zalewy.
- W garnku rozgrzewamy olej, smażymy mięso, dodajemy pory i smażymy chwilę razem. Następnie wrzucamy fasolę, wlewamy ketchup i 2/3 szklanki wody. Gotujemy przez 10 minut.
- Placki kroimy na trójkąty, układamy na blasze, rumienimy przez kilka minut w piekarniku nagrzanym do około 190 stopni C.
- Gulasz przekładamy do miseczek, posypujemy drobno pokrojoną sałatą lodową. Podajemy z chipsami z tortilli.
Prawda, że ekspresowe danie? Polecam do wypróbowania:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz